viernes, 9 de noviembre de 2018

PLE Definició i opinió



He creat un blog per comentar com estic treballant amb el meu PLE (Personal Learning Environment terme de l’any 2004) i que penso i crec que tots n’hauríem de tenir un.

Una de les definicions més conegudes del què és un PLE la tenim aquí: “conjunto de fuentes de información, herramientas, conexiones y actividades que cada persona utiliza para aprender” (Adell y Castañeda, 2010).

No podem oblidar que un PLE és una cosa MOLT viva i que hem d’anar actualitzant constantment. Hi ha moltes maneres  de gestionar-lo i organitzar-lo i la majoria són totes vàlides.

Gràcies a les noves tecnologies tenim eines  molt senzilles que ens permeten crear un PLE molt creatiu i entenedor. Una d’aquestes eines és Symbaloo. Trobo significatiu el nom comercial, que  segons els seus desenvolupadors afirmen,  la paraula  symbaloo prové d'una antiga paraula grega que significa "recopilar" o "reunir" i ens permet poder crear una xarxa de recursos que poden ser  importants per cadascú de nosaltres. Crec que és una gran manera de crear interacció i tenir les eines que fem servir sovint més a mà en una sola pantalla. Podem compartir-les o no amb els altres. 

De cara a una futura feina de psicopedagog, penso que és bàsic poder tenir un PLE ben treballat i repensat, doncs ens permet fer xarxa i aquest (com ja hem parlat a l'espai de debat) és un bon recurs per poder compartir, col·laborar i aprendre d'altres professionals. Però hem de tenir clar que per utilitzar aquestes noves eines, ens cal una bona competència i alfabetització digital  per evitar males praxis, mala gestió de la informació i també, saber fer un bon ús de les xarxes socials que, com tots sabem ,ens ajuden a crear una identitat digital i són la nostra presentació al món virtual. Per aquest motiu hem de tenir present que les nostres dades poder ser a l'abast de tothom, de manera que cal saber-les gestionar molt bé i també tenir en compte els riscos que pot representar no ser prou curosos amb el tractament de les dades dels altres. 







No hay comentarios:

Publicar un comentario